Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 600 γρ. σουπιές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί
- 1/2 λεμόνι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Διαδικασία
- Πλένετε τις σουπιές και τις βράζετε σε άφθονο νερό
- Τις αφήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
- Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα
- Στο ίδιο νερό που έβρασαν οι σουπιές, ρίχνετε αλάτι και τα μακαρόνια
- Μέχρι να γίνουν al dente τα μακαρόνια κόβετε σε λωρίδες τις σουπιές
- Σε ένα τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι, προσθέτετε τις σουπιές και τις αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν οι σουπιές γίνουν, τις αφαιρείτε και ρίχνετε τα δυο υλικά
- Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνετε με το κρασί
- Ανακατεύετε. Σουρώνετε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο από το νερό τους, το οποίο ρίχνετε στο τηγάνι προσθέτετε όλα τα υλικά συν το χυμό και το ξύσμα του 1/2 λεμονιού και τα αφήνετε για 2 λεπτά να μαγειρευτούν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κρασί για την συνταγή μας πρέπει να είναι λευκό. Η προσθήκη πάπρικας, ντομάτας, όπως και ψιλοκομμένου μαϊντανού, θα προσθέσει γεύση και άρωμα. Οι σουπιές μπορούν να αντικατασταθούν και από καλαμάρια
Πηγή: pathosgiamagiriki.gr