Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 κ.σ. πελτέ
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
5 πατάτες μέτριες κομμένες
1 πρέζα κανέλα
2 γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, το πιπεράκι, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λιγάκι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τις σουπιές μας, που αν έχουν μεσάτο κοκαλάκι θα πρέπει να το τραβήξουμε εξ αρχής. Τις ανακατεύουμε λίγο με την κουτάλα μας και προσθέτουμε τις πατάτες και τον πελτέ και την ντομάτα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλατάκι και το νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. (Ζεστό νερό για να μην σφίξουν οι σουπιές)
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει μια ωραία σάλτσα.
Πηγή: cookpad.com