Υλικά
1 κ. σουπιές (φρέσκιες, ολόκληρες)
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο
2 κ.σ. μαϊντανό
1 μεγάλη ντομάτα στον τρίφτη
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας τα μάτια και το μεγάλο κόκκαλο. Αφαιρούμε με προσοχή το στομάχι και το σακουλάκι με το μελάνι, ώστε να μην σπάσει.
Βάζουμε 3-4 σακουλάκια με μελάνι σε 1/2 φλυτζάνι νερό, τα σπάμε και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες 2 εκ.
Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι γιά 2′.
Προσθέτουμε τις σουπιές και τις τσιγαρίζουμε λίγα λεπτά μαζί με το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1′ να εξατμισθεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το μελάνι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοψηθούν 20΄, ανακατεύοντας πού και πού.
Προσθέτουμε τον μάραθο και αφήνουμε άλλα 10′.
Δοκιμάζουμε αν έχει μαλακώσει όσο θέλουμε η σουπιά και βγάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Πηγή: athinorama.gr – Φωτογραφία: Λευτέρης Κουργεράκης