Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουπιές γιαχνί με αρωματικά χόρτα

28/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές γιαχνί με αρωματικά χόρτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές (καθαρισμένες)
  • 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γρ. μπούκοβο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κόκκινο κρασί
  • 15 γρ. πελτέ τομάτας
  • 60 γρ. νερό
  • 500 γρ. άγρια χόρτα
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 40 γρ. μάραθο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι/30 καυκαλήθρες
  • Ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα εκτός φωτιάς στρώνουμε στο κάτω μέρος το κρεμμύδι και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τις σουπιές.
    Αν οι σουπιές είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 – 3 δακτύλων.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί και πιπέρι (δεν βάζουμε αλάτι). Διαλύουμε τον πελτέ τομάτας στο νερό, το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα κλείνουμε το καπάκι της και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία (5-6) για 30 – 35 λεπτά ή εώς ότου μαλακώσουν οι σουπίες. Στα μισά του χρόνου τσεκάρουμε αν υπάρχουν αρκετά υγρά στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τα άγρια χόρτα για 1 – 2 λεπτά.
  4. Όταν οι σουπίες είναι έτοιμες προσθέτουμε αλάτι και στη συνέχεια το σπανάκι σε 3 δόσεις, για να μπορέσει να χωρέσει στην κατσαρόλα. Mόλις πέσει ο όγκος του προσθέτουμε και τα ζεματισμένα αγριόχορτα.
  5. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί καλά η γεύση από τις σουπιές με τα χόρτα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μάραθο και τις καυκαλήθρες και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: lambrosvakiaros.com/

 

Previous Post

Νηστίσιμο παγωτό βανίλια

Next Post

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

Next Post
Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ