ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές φρέσκιες (να μην έχει σπάσει το μελάνι τους)
½ σπανάκι φρέσκο
½ σέσκουλα
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μάτσο άνηθο
1 κύβο λαχανικών Maggi
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ ελαιόλαδο
Πιπέρι μαύρο φρεσκο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλύντε καλά τα φύλλα από το σπανάκι και τα σέσκουλα σε παγωμένο νερό.
- Ξεπλύντε εξωτερικά τις σουπιές απαλά και προσέξτε μην σπάσετε ταμελάνια τους.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι με το φρέσκο κρεμμυδάκι και όταν μαλακώσουν ρίξτε μέσα χοντροκομμένα το σπανάκι και τα σέσκουλα.
- Τσιγαρίστε για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και βάλτε μέσα τις σουπιές. Όταν ξεκολλήσει το κόκαλο από τις σουπιές αποσύρετε και μεταφέρετε τις σουπιές σε μια επιφάνεια κοπής.
- Κόψτε σε κομμάτια 2 περίπου εκατοστών τις σουπιές και επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό και ρίξτε τον κύβο λαχανικών, τον άνηθο και τον χυμό λεμόνι.
- Μαγειρέψτε για ακόμη 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε άμεσα .
Πηγή: maggicooking.gr