Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουφλέ μήλου με μέλι για ένα καθημερινό πρωινό, για όλες τις ηλικίες

13/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουφλέ μήλου με μέλι για ένα καθημερινό πρωινό, για όλες τις ηλικίες
0
SHARES
Share on Facebook

Αυτό το θαυμάσιο σουφλέ με μήλο και μέλι ετοιμάζεται και ψήνεται σε περίπου 30 λεπτά, άρα είναι ό,τι πρέπει ακόμη και για ένα καθημερινό πρωινό, για όλες τις ηλικίες.

Της Νένας Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 4 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/6 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
  • λίγο λάδι για τα σκεύη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουφλέ μήλου με μέλι, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μικρό μπολάκι τις νιφάδες βρώμης και το γάλα. Αφήνουμε να μουλιάσουν έως ότου μαλακώσουν.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα.
  3. Σοτάρουμε για 5 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε υγρά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  4. Αδειάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν λίγο.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μέλι, τα μπαχαρικά και τη βρώμη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος να κρυώσει.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Λαδώνουμε καλά 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια διαμέτρου 8 εκατοστών (ή ένα μικρό βαθύ ταψάκι).
  8. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα μήλου – μπαχαρικών και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στα μπολ ή στο ταψάκι, προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω.
  10. Ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το σουφλέ – ελέγχουμε αν έχει γίνει, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, τότε το σουφλέ είναι έτοιμο.
  11. Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

18 συνταγές με λεμόνι για όλο το χρόνο – για λικέρ, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού

Next Post

Αρνάκι στην κατσαρόλα με χυλοπίτες 

Next Post
Αρνάκι στην κατσαρόλα με χυλοπίτες 

Αρνάκι στην κατσαρόλα με χυλοπίτες 

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ