Αυτό το θαυμάσιο σουφλέ με μήλο και μέλι ετοιμάζεται και ψήνεται σε περίπου 30 λεπτά, άρα είναι ό,τι πρέπει ακόμη και για ένα καθημερινό πρωινό, για όλες τις ηλικίες.
Της Νένας Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 ασπράδια αυγών
- 4 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/6 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
- λίγο λάδι για τα σκεύη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σουφλέ μήλου με μέλι, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μικρό μπολάκι τις νιφάδες βρώμης και το γάλα. Αφήνουμε να μουλιάσουν έως ότου μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε υγρά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Αδειάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μέλι, τα μπαχαρικά και τη βρώμη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε καλά 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια διαμέτρου 8 εκατοστών (ή ένα μικρό βαθύ ταψάκι).
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα μήλου – μπαχαρικών και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στα μπολ ή στο ταψάκι, προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω.
- Ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το σουφλέ – ελέγχουμε αν έχει γίνει, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, τότε το σουφλέ είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy.
Πηγή: gastronomos.gr