Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουχλί, ένας νόστιμος Κρητικός κρασομεζές

31/10/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πιλάφι με κρασάτη συκωταριά, λαχανικά σταφίδες και αμύγδαλα
0
SHARES
Share on Facebook

Τα πακετάκια από φύλλο με την πικάντικη γέμιση από λεπτές φέτες μοσχαριού και καλή κρητική γραβιέρα είναι ένας παραδοσιακός, κρητικός κρασομεζές.

Υλικά για 6 άτομα:

300γρ. φύλλο κρούστας
1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, κομμένο σε λεπτές στενόμακρες φέτες
250γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε λεπτές φέτες στο ίδιο σχήμα με το κρέας
½ κρασοπότηρο λευκό κρασί

½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
500γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις σβήνετε με το κρασί.

Τις αφήνετε να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά περίπου προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβετε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια, όσα είναι και τα κομμάτια του κρέατος.
Αλείφετε ένα ένα τα φύλλα με βούτυρο και τοποθετείτε στο κέντρο του καθενός μια φέτα κρέατος.

Βάζετε πάνω από το κρέας ένα κομμάτι τυρί και 1-2 φέτες ντομάτας. Κλείνετε το φύλλο διπλώνοντας προς τα μέσα πρώτα τις δύο άκρες και ύστερα τις άλλες δύο αντικριστά.

Βρέχετε λίγο τις ενώσεις για να μην ανοίξουν.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετείτε τα πακετάκια σε λαδωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.
Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψήνετε τα σουχλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Πηγή: protothema.gr – Από τη Γεωργία Κοφινά

 

Previous Post

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Next Post

Πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα

Next Post
Πιλάφι με κρασάτη συκωταριά, λαχανικά σταφίδες και αμύγδαλα

Πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ