Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοκολατόπιτα (βίντεο)

01/01/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό λεμονάτο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά σοκολατόπιτας

  • 1 1/2 κούπα ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 1 1/2 κούπα ‏ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ‏κακάο κοσκινισμένο
  • 1 1/2 κουταλάκι ‏μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κούπα ‏χυμό πορτοκάλι
  • ‏Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏ταχίνι
  • 1/2 κούπα ‏ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 ‏βανίλια
  • 6 κουταλιές της σούπας ‏ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 1 κούπα ‏νερό
  • 1/2 κούπα ‏κακάο
  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ‏κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνετε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.

2 Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ζάχαρη, το κακάο, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την σόδα.

3 Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα, το ταχίνι, το λάδι και την βανίλια.

4 Προσθέτετε τα υγρά υλικά μας μέσα στα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε.

5 Λαδώνετε τη φόρμα και στρώνετε αντικολητικό χαρτί στον πάτο.

6 Προσθέτετε μέσα στο σκεύος το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά.

7 Λίγο πριν ψηθεί το κέικ, ξεκινάτε το σιρόπι.

8 Προσθέτετε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά.

9 Χαμηλώνετε την φωτιά σιγοβράζοντας για 5 λεπτά.

10 Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το τρυπάτε παντού με οδοντογλυφίδα και περιχύνετε με το σιρόπι.

11 Αφήνετε την σοκολατόπιτα να κρυώσει τελείως πριν την κόψετε.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Βίντεο – συνταγή: foodmaniacs.gr

Aρχική έμπνευση από: imommy.gr

 

Previous Post

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και λεβάντα

Next Post

Λαχανοντολμάδες με δυόσμο, καρύδια και ανθόγαλο

Next Post
Χοιρινό λεμονάτο

Λαχανοντολμάδες με δυόσμο, καρύδια και ανθόγαλο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ