Υ Λ Ι Κ Α
2 αυγά
180 γραμ. ελαιόλαδο
320 γραμ μαύρη ζάχαρη
60 γραμ. κακάο
330 γραμ. γάλα
350 γρ φαρίνα (ή αλεύρι με 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ)
1 πορτοκάλι (χυμό & ξύσμα)
2 βανιλίνες
1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι του γλυκού σόδα
100 γραμ. σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Αφρατέψτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε τη σόδα αραιωμένη με τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το κακάο, τέλος το γάλα, και ανακατέψτε.
2.Προσθέστε το αλεύρι και αναμείξτε πολύ καλά ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Βάλτε το μείγμα σε φόρμα που έχετε αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με αλεύρι, και και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175o C για περίπου 40 λεπτά.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Βράστε 170 γραμ. γάλα, προσθέστε 70 γραμ. σοκολάτα γάλακτος, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Ρίξτε το πάνω από το έτοιμο κέικ σας και είναι έτοιμο!
Πηγή: mytwins.gr