Τι χρειαζόμαστε:
Ζύμη:
2 κούπες φαρίνα
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1/2 κούπα κακάο
1 μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού
Γλάσο:
Μισή κούπα καλαμποκέλαιο
Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
Μισή κούπα γιαούρτι στραγγιστό
Πώς το κάνουμε:
Ανακατέψτε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και ρίξτε τη ζύμη σας σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι.
Ψήστε στους 180 για 45 λεπτά.
Στο μεταξύ φτιάξτε το γλάσσο σας, ανακατεύοντας σε κατσαρολίτσα όλα τα υλικά.
Περιλούστε το κέικ σας με γλάσο μόλις το βγάλετε από το φούρνο, και πασπαλίστε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ εύκολο, πολύ σοκολατένιο και βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσει. Η συνταγή είναι λίγο μετρημένη στη ζάχαρη. Αν προτιμάτε τη γλυκιά γεύση, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης κατά 50%.
Πηγή: sintagespareas.gr