Υλικά συνταγής:
Σκούρα σοκολάτα: 300 γρ. (60% κακάο τουλάχιστον)
Αυγά: 3 μεγάλα
Ζάχαρη: 75 γρ.
Λικέρ κρέμα καφέ: 100 ml
Κρέμα γάλακτος: 400 γρ. (35% λιπαρά)
Πτι μπερ μπισκότα: 200 γρ.
Τριμμένη σοκολάτα: 2 – 3 κουταλιές για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Στρώνετε μια στενόμακρη φόρμα κέικ (περίπου 10 Χ 25 εκ.) με λαδόχαρτο στον πάτο και τα τοιχώματα.
2. Σπάτε σε κομμάτια την σοκολάτα και την βάζετε σε μπαιν μαρί να λιώσει.
3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την κρατάτε κατά μέρος.
4. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε και το λικέρ καφέ. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη – λίγη την λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλότερη ταχύτητα. Τέλος προσθέτετε την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
5. Ρίχνετε μερικές κουταλιές από το μείγμα στην φόρμα, να σκεπαστεί καλά ο πάτος. Αραδιάζετε από πάνω μπισκότα. Ρίχνετε κι άλλη σοκολάτα. Ξανά μπισκότα κοκ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
6. Σκεπάζετε την φόρμα με μεμβράνη τροφίμων και την βάζετε στο ψυγείο για 10 ώρες. Την βγάζετε, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με την τριμμένη σοκολάτα.
Πηγή: www.radicio.com