Υλικά
Για τα τρουφάκια:
225 γρ πικρή σοκολάτα ή ημίγλυκη (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο 60% ή παραπάνω), ψιλοκομμένη
½ φλ. κρέμα γάλακτος, βαριά
1 – 2 κ.σ Amaretto ή εναλλακτικά 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
Για την επικάλυψη:
σκόνη κακάο
αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
καρύδια, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Όσο σιγοβράζει, με μία σπάτουλα αφαιρούμε την κρέμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτιος και 1-2 κ.σ. Amaretto ή εναλλακτικά 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μερικά λεπτά, ώστε να αποκτήσει μία ενιαία και απαλή υφή.
Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι με τα χέρια μας γρήγορα (για να μη λιώσει η σοκολάτα από τη θερμότητα των χεριών μας).
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σοκολάτας σε ταψάκι, το οποίο έχουμε “στρώσει” με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Το επόμενο πρωί “ρολάρουμε” τα σοκολατένια μπαλάκια στη σκόνη κακάο και τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα σερβίρουμε ή εναλλακτικά τα φυλάσουμε στο ψυγείο.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr