Υλικά
- 15 μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι μπερ
- 10 κουτ. γλυκού μαρμελάδα μπανάνα
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αλείφουμε τα 5 μπισκότα με 1 κουτ. γλυκού μαρμελάδα.
Ακουμπάμε πάνω τους από 1 μπισκότο.
Τα αλείφουμε με 1 κουταλάκι μαρμελάδα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Πιάνουμε με μια τσιμπίδα το κάθε σαντουιτσάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Μυστικά:
Γίνεται να τα φτιάξουμε με δύο μπισκότα αντί για τρία και μία στρώση μαρμελάδας. Απλώς θα είναι πιο μικρά.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μπισκότο θέλουμε, όπως και μαρμελάδα.
- Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, μπορούμε να βουτήξουμε κάθε σαντουιτσάκι σε τρούφα, ινδοκάρυδο ή ξηρό καρπό.
Πηγή: gastronomos.gr