Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοκολατάκια Bounty

05/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό
0
SHARES
Share on Facebook

Συνταγή για περίπου 30-40 μικρά κομμάτια

Υλικά συνταγής:
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
1 βανίλια
Αλάτι: 1 πρέζα
Άχνη ζάχαρη: 2 1/2 κούπες
Τριμμένο ινδοκάρυδο: 2 1/2 με 3 κούπες (εγώ έβαλα 2 1/2 αλλά νομίζω ότι χρειαζόταν λιγάκι ακόμη, γι αυτό λέω μάλλον 3, αλλά αυτό εξαρτάται και από το πόσο συμπαθείτε το ινδοκάρυδο)
Σοκολάτα κουβερτούρα: 400 γρ.

Οδηγίες:
1. Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι ή τετράγωνο τάπερ (εγώ το έκανα σε τάπερ) βάλτε λαδόκολλα.
2. Αδειάστε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτετε την βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη. Όταν ενσωματωθεί καλά, προσθέτετε λίγο – λίγο και το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας.

  1. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι, στρώστε το καλά, (να ξέρετε ότι πρέπει να έχει κάποιο ύψος η γέμιση να μην είναι εντελώς επίπεδη). Βάλτε το στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες να σφίξει. Μετά βάλτε το για περίπου άλλη μια ώρα στην κατάψυξη για να γίνει σκληρό.
  2. Λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα.

Βγάλτε τη γέμιση από το ψυγείο και κόψτε την σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Ένα ένα, τα βουτάτε στη σοκολάτα και τα αφήνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν όλα τα σοκολατάκια. Αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει και βάλτε τα σε ένα τάπερ με καπάκι.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

Αν θέλετε να τα κεράσετε πιο επίσημα, μπορείτε να τυλίξετε τα σοκολατάκια με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: e-mama.gr

Previous Post

Κιμαδόπιτα σμυρναίικη

Next Post

Αφράτα και πεντανόστιμα χατσαπούρια από τον Πόντο

Next Post
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό

Αφράτα και πεντανόστιμα χατσαπούρια από τον Πόντο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ