Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοκολάτα κέικ

19/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
150 γραμ. βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλυτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 αυγά ολόκληρα
1 φλυτζάνι αλεύρι
Για την επικάλυψη
1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.

2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο, την ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα, αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά. Το μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα
4}Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς. [μην το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζεται ]

5}Όση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου. Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα ή με κάποιο φρούτο τις αρεσκείας  σας Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε .

Σημείωση
Η βάση κέικ σκέτη χωρίς το γλάσο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις ,όπως βάση για τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτό κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο και σχετικά οικονομικό!!!Επίσης για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 γεύσης από επικάλυψη με μαύρη και γάλακτος σοκολάτα .

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

 

Previous Post

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

Next Post

Χταπόδι κρασάτο και ξιδάτο

Next Post
Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο

Χταπόδι κρασάτο και ξιδάτο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ