Σνίτσελ κοτόπουλο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

Για το σνίτσελ κοτόπουλου

  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, 4 κομμάτια, χωρίς κόκαλο χτυπημένο για σνίτσελ
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα – παρμεζάνα, τριμμένα
  • 200 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 15 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σνίτσελ κοτόπουλου

Αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το τυρί.

Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.

Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα να στραγγίξει και τέλος τη γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί με το τυρί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές της.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μέχρι τη μέση το φαγητό.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.

Βγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: yiannislucacos.gr – Γιάννης Λουκάκος

Μοιραστείτε το άρθρο

Σνίτσελ κοτόπουλο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο για σνίτσελ
Για τη μαρινάδα:
200 γρ μουστάρδα
2 κ.γ μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα:
300 γρ αλεύρι
200 ​​γρ φρυγανιά
3 αβγά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι .

Οδηγίες

Σε ένα μπολ προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα υλικά της μαρινάδας ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστούν για όσο πιο δυνατή ώρα.
Στη συνέχεια σε τρία διαφορετικά μπολ, βάλτε το αλεύρι, τα αβγά και τη φρυγανιά.
Μπουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλο στο αλεύρι, στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.
Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε το παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο έως αυτό αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και έχει ψηθεί σωστά.

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σνίτσελ κοτόπουλο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

Για το σνίτσελ κοτόπουλου

  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, 4 κομμάτια, χωρίς κόκαλο χτυπημένο για σνίτσελ
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα – παρμεζάνα, τριμμένα
  • 200 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 15 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σνίτσελ κοτόπουλου

Αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το τυρί.

Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.

Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα να στραγγίξει και τέλος τη γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί με το τυρί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές της.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μέχρι τη μέση το φαγητό.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.

Βγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: yiannislucacos.gr – Γιάννης Λουκάκος

Μοιραστείτε το άρθρο