Σκορδομακάρονα με ντομάτα και βασιλικό

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 5 κούπες ντομάτες, κομμένες (περίπου 1 κιλό)
  • 350 γρ ζυμαρικά κοχύλια
  • 1/3 κούπας φρέσκο βασιλικό
  • ¼ κούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου 30 γρ)
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχόν μαγειρικά λίπη.

Σε μαγειρικό σκεύος (τύπου γάστρα) ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία-υψηλή φωτιά.

Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε τες για 2 λεπτά ή μεχρί να έχουν ζεσταθεί καλά, μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά.

Προσθέστε τα ζυμαρικά, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατέψτε μέχρι να ομοιοποιηθεί η σάλτσα με τα ζυμαρικά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο