Υλικά
- 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 5 κούπες ντομάτες, κομμένες (περίπου 1 κιλό)
- 350 γρ ζυμαρικά κοχύλια
- 1/3 κούπας φρέσκο βασιλικό
- ¼ κούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου 30 γρ)
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχόν μαγειρικά λίπη.
Σε μαγειρικό σκεύος (τύπου γάστρα) ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία-υψηλή φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε τες για 2 λεπτά ή μεχρί να έχουν ζεσταθεί καλά, μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά.
Προσθέστε τα ζυμαρικά, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε μέχρι να ομοιοποιηθεί η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr