Υλικά:
5-6 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. πατάτες βρασµένες
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε το σκόρδο και το λιώνουµε.
Προσθέτουµε τις πατάτες και πολτοποιούµε το µείγµα.
Προσθέτουµε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι και ρίχνουµε λίγο λίγο το λάδι, συνεχίζοντας να δουλεύουµε το µείγµα.
Σερβίρουµε τη σκορδαλιά γαρνιρισµένη µε ελιές.
Μπορούµε αν θέλουµε µαζί µε το λάδι να προσθέσουµε και λίγο χυµό λεµονιού.
Μπορούµε να αντικαταστήσουµε τις πατάτες µε µουσκεµένη ψίχα ψωµιού.
Πηγή: incrediblecrete.gr