Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

23/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Το ψωμί των Χριστουγέννων
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για γλυκά, ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ 450 γρ.
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • λίγο λάδι για το σκεύος

Για το σιρόπι

  • 200 ml νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml φρέσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Διαδικασία

Βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε μέσα στη συσκευασία τους σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσουν καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας  σε ένα μεγάλο ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο, στον αέρα, στους 100°C-120°C για περίπου 1 ώρα.

Ανά τέταρτο γυρίζουμε τα φύλλα ώστε να ξεραθούν ομοιόμορφα.

Σκοπός δεν είναι να ψηθούν, αλλά να ξεραθούν πολύ καλά.

Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε  να κρυώσουν.

Τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε πολύ-πολύ μικρά κομμάτια.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα, για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε χωριστά το μπέικιν πάουντερ με το γιαούρτι και αφήνουμε στην άκρη για 2 – 3 λεπτά.

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα στον κάδο το γιαούρτι και ανακατεύουμε αργά και απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγα-λίγα τα θρυμματισμένα ξερά φύλλα.

Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C την πορτοκαλόπιτα για 40 λεπτά.
Σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει.

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για περίπου 2 ώρες και να απορροφήσει το σιρόπι.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού και συνοδεύουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Αγιορείτικη αλάδωτη φασολάδα με πορτοκάλι

Next Post

Ρολό γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Next Post
Το ψωμί των Χριστουγέννων

Ρολό γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ