Υλικά
- 1 λίτρο γάλα καρύδας
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 80 ml νερό
- 5-6 φύλλα κρούστας για μπακλαβά
- 120 ml αραβοσιτέλαιο
Για το σιρόπι
- 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 80 ml γλυκόζη
Ένα σαρακοστιανό γλυκό, με εξωτικά αρώματα και γεύση καρύδας, που θυμίζει το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄ από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνουμε στην άκρη εκτός φωτιάς να κρυώσει.
Βήμα 2
Αδειάζουμε το γάλα καρύδας σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 80 ml νερό. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα καρύδας, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ με το νερό ανακατεύοντας γρήγορα με αυγογδάρτη. Μόλις η κρέμα δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί 20χ20 εκ. τοποθετούμε σταυρωτά τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και αφήνοντας να εξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.
Βήμα 4
Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα τη ζεστή κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν λαδώνοντάς τα επίσης.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε για 2΄-3΄ και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Πηγή: olivemagazine.gr