Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σιροπιαστή και βουτυράτη μανταρινόπιτα

12/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γλυκόξινο χοιρινό
0
SHARES
Share on Facebook

Δες πώς θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή μανταρινόπιτα, βήμα βήμα.

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Σκεύος: πυρίμαχο σκεύος 35Χ24εκ.

Υλικά για τη μανταρινόπιτα:

1 συσκευασία φύλλα κρούστας (450-500 γρ.)
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
220 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 4 ακέρωτα μανταρίνια
400 γρ. πλήρες γιαούρτι στραγγιστό

Υλικά για το σιρόπι:

350 ml φρέσκο χυμό μανταρινιού
250 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
φλούδα από 2 μανταρίνια

Υλικά για το σερβίρισμα:

200 γρ. πλήρες γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
ξύσμα από 1 ακέρωτο μανταρίνι

Εκτέλεση:

1) Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, τα ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Κατα τη διάρκεια ψησίματος τα ανακατεύουμε μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2) Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό των μανταρινιών, το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα μανταρινιών και τα βράζουμε για 6-7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

3) Παράλληλα λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μπρίκι και το αφήνουμε στην άκρη.

4) Σε μπολ χτυπάµε με σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουµε το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλια το ξύσµα και ανακατεύουμε.

5) Προσθέτουμε 200 γρ. λιωμένο βούτυρο (κρατώντας όσο περισσέψει για το βουτύρωμα του σκεύους) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6) Προσθέτουµε λίγα λίγα τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

7) Βουτυρώνουμε πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πορτοκαλόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

8) Βγάζουμε την μανταρινόπιτα από τον φούρνο, την τρυπάμε με πιρούνι και με μια κουτάλα την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να το απορροφήσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

9) Αν θέλουμε, σερβίρουμε τη μανταρινόπιτα με λίγο γιαούρτι και ξύσμα μανταρινιού.

Πηγή: ladylike.gr

Previous Post

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Next Post

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον η φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον η φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ