Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σιροπιαστά ρολά με αμύγδαλο

07/10/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα, τυριά και δυόσμο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
για τα ρολά
6 φύλλα κρούστας
80 γρ. βούτυρο
για τη γέμιση
250 γρ. άσπρα ανάλατα αμύγδαλα
100 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές ροδόνερο
για το σιρόπι
1 φλ. τσαγιού νερό
250 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές ροδόνερο
επιπλέον
βούτυρο για το ταψί
άχνη ζάχαρη (προαιρετική)

Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν σαν χοντροτριμμένη γαλέτα.

Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Φυλάτε τη γέμιση κατά μέρος.

Λιώνετε το βούτυρο.

Kόβετε τα φύλλα στα τέσσερα. Βουτυρώνετε κάθε κομμάτι με ένα πινέλο και βάζετε στη μια πλευρά μια κουταλιά γέμιση.

Διπλώνετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό. Βάζετε τα ρολά με το άνοιγμα προς τα κάτω σε βουτυρωμένο ταψί.

Αν περισσέψει βούτυρο το ρίχνετε πάνω από τα ρολά.

Τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν, ετοιμάζετε το σιρόπι.

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Αν χρειαστεί το ξαφρίζετε.

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βράζετε για άλλα 8 λεπτά

Τέλος προσθέτετε και το ροδόνερο και κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε στο σιρόπι ενώ είναι ακόμη ζεστό τα ρολά και τα αφήνετε 3 – 4 λεπτά να σιροπιαστούν.

Τα βγάζετε σε πιατέλα.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Γίνονται 24 κομμάτια.

Πηγή: radicio.com

 

Previous Post

Next Post

Σαρικόπιτες με μέλι

Next Post
Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα, τυριά και δυόσμο

Σαρικόπιτες με μέλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ