Υλικά
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2.5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Την φλούδα του
1 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 φλιτζάνι σταφίδες
2 ξύλα κανέλας
Κανέλα σκόνη
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σαν πρώτη φάση ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα αλλά χωρίς να κάψει. Προσθέτουμε αμέσως το νερό. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τις σταφίδες τον χυμό πορτοκαλιού ,το ξύσμα και τα ξύλα κανέλας και την φλούδα. Αφήνουμε να πάρει βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε την φλούδα και το ξύλο κανέλας. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξανθίσει. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα . Ανακατεύουμε για λίγο και ξεκινάμε να ρίχνουμε σταδιακά το σιρόπι με μια κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να τελειώσει όλο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα γίνεται μια μπάλα που να ξεκολλάει εύκολα από το πάτο της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρο από το κουτάλι. Τότε αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σουσάμι , χοντροκομμένα αμύγδαλα και μπόλικη κανέλα