Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

06/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι και δυόσμο (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2.5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Την φλούδα του
  • 1 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 ξύλα κανέλας
  • Κανέλα σκόνη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση
 Σαν πρώτη φάση ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα αλλά χωρίς να κάψει.

Προσθέτουμε αμέσως το νερό.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τις σταφίδες τον χυμό πορτοκαλιού ,το ξύσμα και τα ξύλα κανέλας και την φλούδα.

Αφήνουμε να πάρει βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε την φλούδα και το ξύλο κανέλας.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξανθίσει.

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα .

Ανακατεύουμε για λίγο και ξεκινάμε να ρίχνουμε σταδιακά το σιρόπι με μια κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να τελειώσει όλο.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα γίνεται μια μπάλα που να ξεκολλάει εύκολα από το πάτο της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρο από το κουτάλι.

Τότε αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα.

Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σουσάμι , χοντροκομμένα αμύγδαλα και μπόλικη κανέλα

Πηγή: stinkouzinamou.blogspot.com

Previous Post

Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

Next Post

Banoffee (βίντεο)

Next Post
Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι και δυόσμο (βίντεο)

Banoffee (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ