Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σφουγγάτο καλοκαιρινό

24/07/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι ψητό με λαδολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

7 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

300 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους

2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες

το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

4 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκύθια με τις πιπεριές και το κρεμμύδι, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να σκορπιστεί παντού.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη σάλτσα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η ομελέτα από την κάτω πλευρά (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα), αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμό της στο γκριλ του φούρνου για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και από πάνω.

(Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, το καλύπτουμε 2 – 3 φορές με αλουμινόχαρτο.)

Κόβουμε την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με τη συνοδεία κρίθινων παξιμαδιών και ντοματοσαλάτας.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Previous Post

Χταπόδι ψητό με λαδολέμονο

Next Post

Παγωτό καραμέλα

Next Post
Χταπόδι ψητό με λαδολέμονο

Παγωτό καραμέλα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ