Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σφακιανές πίτες

24/06/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σφακιανές πίτες
0
SHARES
Share on Facebook

Σφακιανές πίτες ή Σφακιανόπιτες! Ξακουστή πίτα στην Κρήτη για την νοστιμιά της αλλά και για την ευκολία παρασκεύης της .Θα την βρείτε σχεδόν παντού στα Σφακιά,
σε ολο τον νομό Χανίων, αλλά οχι μόνο. Δοκιμάστε την και δεν θα την ξεχάσετε ποτέ!

Υλικά:

10 πίτες

1/2 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι νερό

1 ποτηράκι τσικουδιά
(κάνει την ζύμη αφράτη και μυρωδάτη)

2 ποτηράκια ελαιόλαδο

2 κουταλάκια αλάτι

10 μεγάλες κουταλιές ξινομυζήθρα

Προετοιμασία

Ζυμώνουμε ολα τα υλικά-εκτός της μυζήθρας-σε μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε 1/2 ώρα την ζύμη μας να «ηρεμήσει».

Πλάθουμε την μυζήθρα σφιχτά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Ανοίγουμε σχετικά χοντρό φύλλο.

Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα μικρό πιατάκι.

Βάζουμε τη μυζήθρα στο κέντρο, σέρνουμε σχηματίζοντας σακουλάκι και κλείνουμε καλά στην κορυφή.

Πιέζουμε μαλακά με το χέρι μας ν ανοίξει και πλάθουμε με το ξυλίκι* να πάρουν το σχήμα κ το μέγεθος μικρού πιάτου.

Λαδώνουμε το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και βάζουμε την πίτα μας.

Γυρίζουμε τινάζοντας κοφτά και απότομα το τηγάνι μας στον αέρα -ή και με την βοήθεια ενός πηρουνιού μέσα στο τηγάνι-

αφήνουμε να πάρουν χρώμα και…έτοιμες!

*πλάστης

Μερικές συμβουλές:

Σημαντικό: Η ξινομυζήθρα μας να είναι πολύ καλά στραγγισμένη, διαφορετικά το φύλλο τρυπά κατά το ψήσιμο.

Τρώγονται θαυμάσια σκέτες αλλά και με κρητικό μέλι! Εξαιρετικός μεζές για τσικουδιά!

Πηγή – βίντεο: creteoftastes.com

Previous Post

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και χόντρο (βίντεο)

Next Post

Σουπιά κρασάτη

Next Post
Τηγανητά καλαμαράκια χωρίς αλεύρι

Σουπιά κρασάτη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ