Υλικά
1 κιλό κιμάς
500γρ. μπόλια από χοιρινό ή αρνί
200γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
2 κρεμμύδια ξερά
1 αβγό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
Μαϊντανός
Ρίγανη
Κανέλα
Αλάτι – Πιπέρι
Πίτες
Εκτέλεση
1.Τοποθετείτε την μπόλια στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει.
2.Βάζετε σε μια λεκάνη τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και το μαϊντανό που έχετε ψιλοκόψει, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό και ζυμώνετε πολύ καλά.
3.Στη συνέχεια στραγγίζετε τη μπόλια και με προσοχή την κόβετε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
4.Απλώνετε κάθε κομμάτι μπόλιας και στο κέντρο βάζετε λίγη γέμιση.
5.Τυλίγετε, κλείνοντας τις άκρες για να μη “χυθεί” η γέμιση και τοποθετείτε το κάθε κομμάτι σε ένα ταψί.
6.Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε τις σεφταλιές περίπου για 30-40 λεπτά.
7.. Όταν ψηθούν τις σβήνετε ή τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε με πίτες και λαχανικά.
Πηγή: pathosgiamagiriki.gr