Σαρικόπιτες με μέλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

250 γρμ. αλεύρι μαλακό

50 γρμ. ρακί

25 γρμ. λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

250 γρμ. νερό

400 γρμ. ξινή μυζήθρα

300 γρμ. μέλι ή πετιμέζι

λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το λεμόνι, το αλάτι, το νερό και τη ρακί και φτιάχνουμε το ζυμάρι.

Με το ζυμάρι ανοίγουμε φύλλο 2 χιλιοστών, μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 4 πόντων περίπου.
Βάζουμε τη μυζήθρα στη μέση, το κλείνουμε και το τυλίγουμε όπως το σαλιγκάρι, το τηγανίζουμε και το περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι όσο είναι ζεστό.

Πηγή: http://www.cretanfoodnews.gr/

 

Μοιραστείτε το άρθρο