Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαρικόπιτες με μέλι

02/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σαρικόπιτες με μέλι
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

1 κουτ. σουπ. αλεύρι

Για το σερβίρισμα

3 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο

Για το τηγάνι

3 φλιτζάνια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Για το φύλλο

1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

χυμό από μισό λεμόνι

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 – 2 φλιτζάνια νερό

2 κουτ. σουπ. αλεύρι (για το άνοιγμα του φύλλου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, στο κέντρο του κάνετε μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ρακή και σιγά-σιγά το χλιαρό νερό. Όταν αρχίσει η ζύμη να ομογενοποιείται, ελέγχετε την πυκνότητά της ζυμώνοντας με το χέρι σας και προσθέτετε ανάλογα λίγο αλεύρι ή λίγο νερό. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής αλλά παράλληλα και μαλακή.
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 5 μικρές μπάλες. Αλευρώνετε μια λεία επιφάνεια και ανοίγετε κάθε μία απ’ αυτές τις μπάλες σε ένα φύλλο αρκετά λεπτό. Κόβετε κάθε σε στενόμακρες λουρίδες πλάτους 7 – 9 εκ. και μήκους περίπου 30 εκ.
  3. Ενώνετε το τυρί με το αλεύρι. Απλώνετε το μείγμα του τυριού κατά μήκος του φύλλου αφήνοντας κενό 3 – 4 εκ. από κάθε πλευρά. Διπλώνετε τις δύο απέναντι κατά μήκος άκρες κλείνοντας τη μυζήθρα και σχηματίζοντας ένα κυλινδρικό κορδόνι. Αρχίζοντας από τη μια άκρη περιστρέφετε το κορδόνι κάπως χαλαρά, μέχρι να σχηματιστεί μια σπείρα.
  4. Τηγανίζετε τις πίτες σε άφθονο ελαιόλαδο το οποίο πρέπει να τις σκεπάζει, ώστε να φουσκώσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.
    5. Βάζετε τις πίτες και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο με αποροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το ελαιόλαδό τους. Σερβίρετε τις πίτες περιχυμένες με άφθονο μέλι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το αλεύρι μέσα στη γέμιση βοηθάει για να μην ανοίξουν οι πίτες αν είναι πολύ φρέσκο το τυρί. Καλό είναι να τις τηγανίσετε σε βαθιά κατσαρόλα για να τις σκεπάζει το λάδι.

Πηγή: mirsini.gr

 

 

Previous Post

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Next Post

Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές

Next Post
Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές

Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ