Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για την Ζύμη

  • 500 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml.ρακή
  • 10 ml.ελαιόλαδο
  • 375 ml.χλιαρό νερό

Για την Γέμιση

  • 400 gr.ξινομυζήθρα
  • Μέλι
  • Σουσάμιπροαιρετικά
  • Ελαιόλαδογια το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λεπτότο κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες με την βοήθεια ενός κόπτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας ξινομυζήθρα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε σε ρολό, όχι σφιχτό και τυλίγουμε σε “σαρίκι”.
Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα!
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά πριν τις σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Ζεστές όπως είναι τις περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και με σουσάμι.

Ζεστές ή κρύες, με ή χωρίς μέλι οι σαρικόπιτες είναι οι πιο νόστιμες γλυκές τυρόπιτες που έχω φάει!

Πηγή: funkycook.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι με αλεύρι, νερό, αλάτι, λίγο λάδι και λίγη τσικουδιά (ρακί). Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε στενόμακρες λουρίδες πλάτους 8-10 εκ. και μήκους 25-30 εκ. Απλώνουμε σ’ όλο το μήκος την ξινή μυζήθρα και κλείνουμε το φύλλο.

Αρχίζοντας από τη μια άκρη περιστρέφουμε το κορδόνι, τυλίγοντας το ελικοειδώς.

Το σχήμα θυμίζει σαρίκι (παλιό κρητικό κεφαλομάντηλο) και απ’ αυτό πήραν το όνομα τους και οι πίτες.

Τις τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.

Πηγή: Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία & Νίκος Ψιλάκης, Εκδόσεις Καρμάνωρ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για την Ζύμη

  • 500 gr.αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml.ρακή
  • 10 ml.ελαιόλαδο
  • 375 ml.χλιαρό νερό

Για την Γέμιση

  • 400 γρ.ξινομυζήθρα
  • Μέλι
  • Σουσάμι προαιρετικά
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και να αφήνουμε σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες με τη βοήθεια ενός κόπτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας ξινομυζήθρα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε σε ρολό, όχι σφιχτό και τυλίγουμε σε «σαρίκι».
Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα!
Ακουμπάμε σε ένα χαρτί για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε, ώστε να μην περιέχεται το περιττό λάδι.
Ζεστές όπως είναι οι περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και με σουσάμι.

Ζεστές ή κρύες, με ή χωρίς μέλι οι σαρικόπιτες είναι οι πιο νόστιμες γλυκές τυρόπιτες που έχω φάει!

Πηγή: funkycook.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για την Ζύμη

  • 500 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml.ρακή
  • 10 ml.ελαιόλαδο
  • 375 ml.χλιαρό νερό

Για την Γέμιση

  • 400 gr.ξινομυζήθρα
  • Μέλι
  • Σουσάμιπροαιρετικά
  • Ελαιόλαδογια το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λεπτότο κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες με την βοήθεια ενός κόπτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας ξινομυζήθρα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε σε ρολό, όχι σφιχτό και τυλίγουμε σε “σαρίκι”.
Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα!
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά πριν τις σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Ζεστές όπως είναι τις περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και με σουσάμι.

Ζεστές ή κρύες, με ή χωρίς μέλι οι σαρικόπιτες είναι οι πιο νόστιμες γλυκές τυρόπιτες που έχω φάει!

Πηγή: funkycook.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για την Ζύμη

  • 500 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml.ρακή
  • 10 ml.ελαιόλαδο
  • 375 ml.χλιαρό νερό

Για την Γέμιση

  • 400 gr.ξινομυζήθρα
  • Μέλι
  • Σουσάμιπροαιρετικά
  • Ελαιόλαδογια το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λεπτότο κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες με την βοήθεια ενός κόπτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας ξινομυζήθρα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε σε ρολό, όχι σφιχτό και τυλίγουμε σε “σαρίκι”.
Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα!
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά πριν τις σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Ζεστές όπως είναι τις περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και με σουσάμι.

Ζεστές ή κρύες, με ή χωρίς μέλι οι σαρικόπιτες είναι οι πιο νόστιμες γλυκές τυρόπιτες που έχω φάει!

Πηγή: funkycook.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για την Ζύμη

  • 500 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml.ρακή
  • 10 ml.ελαιόλαδο
  • 375 ml.χλιαρό νερό

Για την Γέμιση

  • 400 gr.ξινομυζήθρα
  • Μέλι
  • Σουσάμιπροαιρετικά
  • Ελαιόλαδογια το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λεπτότο κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες με την βοήθεια ενός κόπτη ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας ξινομυζήθρα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε σε ρολό, όχι σφιχτό και τυλίγουμε σε “σαρίκι”.
Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα!
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά πριν τις σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Ζεστές όπως είναι τις περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και με σουσάμι.

Ζεστές ή κρύες, με ή χωρίς μέλι οι σαρικόπιτες είναι οι πιο νόστιμες γλυκές τυρόπιτες που έχω φάει!

Πηγή: funkycook.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 ποτήρι νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 κουτ. σούπας τσικουδιά (αν δεν έχετε, κάνει και το τσίπουρο)

1/2 κιλό ξινομυζήθρα

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι θυμαρίσιο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, το λάδι και την τσικουδιά, ενώ σταδιακά ρίχνετε και το αλεύρι. Πλάθετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη σας να είναι αφράτη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβετε σε λωρίδες φάρδους 10 εκατοστών από τη μία άκρη έως την άλλη και απλώνετε την ξινομυζήθρα.
  3. Αρχίζετε σιγά σιγά να κλείνετε περιστρέφοντας τις άκρες από τη μία προς την άλλη και φροντίζετε να κλείσει καλά. Όταν τελειώσει το τύλιγμα του φύλλου, αρχίζετε να το τυλίγετε σαν σαρίκι.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε προσεκτικά κάθε σαρικόπιτα και την τηγανίζετε σε όχι τόσο καυτό λάδι.
  5. Τέλος, τις μεταφέρετε σε πιάτο, στο οποίο έχετε ήδη βάλει χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρετε με άφθονο θυμαρίσιο μέλι.

Πηγή: womenonly.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σαρικόπιτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Αγαπημένες «ξινές» μυζηθρόπιτες. Ονομάζονται έτσι, γιατί το σχήμα τους θυμίζει «σαρίκι», το παλιό κεφαλομάντηλο που φοράνε κυκλικά στο κεφάλι τους οι Κρητικοί. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηρηστικά εδέσματα του νησιού μας. Ένας ακόμη που συνοδεύει πολύ συχνά και πολύ επιτυχημένα την τσικουδιά, και συνοδεύεται καταπληκτικά από το μέλι.
Πολύ εύκολες να τις φτιάξετε και να τις καταναλώσετε!

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι νερό

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 ποτηράκι ρακή

1 κουταλάκι αλάτι
(ή και παραπάνω
αναλόγως τα γούστα σας)

Ξηρό ανθότυρο ή
καλά στραγγισμένη ξυνομυζήθρα

Προετοιμασία

Πλάθουμε σφιχτή ζύμη και την σκεπάζουμε για μισή ωρα.

Ανοίγουμε με το ξυλίκι όσο το δυνατόν λεπτότερο φύλλο μπορούμε.

Κόβουμε σε μακρόστενες λουρίδες.

Απλώνουμε ανθότυρο η ξυνομυζήθρα, διπλώνουμε κ πιέζουμε να ενωθούν καλά οι άκρες.

Τυλίγουμε κυκλικά και ενώνουμε

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο να πάρουν αρκετό χρώμα

Αφαιρούμε κ τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν

Πηγή – βίντεο: creteoftastes.com

Μοιραστείτε το άρθρο