Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαρδέλες στο τηγάνι με σάλτσα ντομάτας

14/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σαρδέλες στο τηγάνι με σάλτσα ντομάτας
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 ½ κιλό σαρδέλες, μεγάλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • ½ λεμόνι, χυμό + ½ λεμόνι σε φέτες, για γαρνιτούρα
  • ½ κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 4 φλ. νερό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κόκκαλα.

Με ένα ψαλίδι κουζίνας ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη κάθε σαρδέλα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Βάζουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, τον κύβο λαχανικών, την πάπρικα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το νερό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βράζουμε τη σάλτσα για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σαρδέλες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά.

Στο ενδιάμεσο του μαγειρέματος, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας γυρνάμε πλευρά στα ψάρια.

Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Previous Post

Μπακαλιάρος αλιάδα

Next Post

Τηγανητός μπακαλιάρος σε αφράτο κουρκούτι με κόκκινη σκορδαλιά

Next Post
Κυρά Σαρακοστή

Τηγανητός μπακαλιάρος σε αφράτο κουρκούτι με κόκκινη σκορδαλιά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ