ΥΛΙΚΑ
400 ΓΡ. ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΙΛΕΤΟ TRATA ON ICE
1 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΦΡΕΣΚΟ
3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΣΦΗΝ. ΟΥΖΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΒΟ & ΠΑΠΡΙΚΑ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί τις σαρδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο δενδρολίβανο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ούζο, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά, προσέχοντας να μην ξεραθούν οι σαρδέλες.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο.
Πηγή: chefonair.gr – Από την Ελένη Ψυχούλη