Υλικά
16 µεγάλες σαρδέλες, καθαρισµένες από λέπια και εντόσθια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
1/2 λεµόνι, κοµµένο σε λεπτές µισές φέτες
χοντρές φέτες λεµονιού
Διαδικασία
Πλένουµε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί.
Αναµειγνύουµε το λάδι µε τον χυµό λεµονιού και αλατοπιπερώνουµε γενναία. Αλείφουµε µέσα-έξω κάθε ψάρι µε το λάδι και βάζουµε µερικές λεπτές φέτες λεµονιού στην κοιλιά τους.
Προθερµαίνουµε το γκριλ και λαδώνουµε ελαφρώς ένα ταψί. Απλώνουµε τις σαρδέλες στο ταψί, τις περιχύνουµε µε όσο από το λαδολέµονο έµεινε και τις ψήνουµε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να γίνουν. Σερβίρουµε µε τις χοντρές φέτες λεµονιού.
Πηγή: gastronomos.gr