Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαραγλί νηστίσιμο με καρύδια και ταχίνι

13/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σαραγλί νηστίσιμο με καρύδια και ταχίνι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά 

Για το σαραγλί νηστίσιμο με καρύδια και ταχίνι

  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 500 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
  • 100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. φυτίνη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κλων. αρμπαρόριζα

Για το νηστίσιμο σαραγλί

Ανακατεύουμε πρώτα σε ένα μπολ το ταχίνι και 1/2 φλ. σπορέλαιο.

Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τα χοντροτριμμένα καρύδια, την κανέλα και το σουσάμι.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε με ένα πινέλο από το μείγμα σπορέλαιο-ταχίνι.

Πασπαλίζουμε με το ανακατεμένο καρύδι.

Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο και το τυλίγουμε σε σουρωμένο ρολό.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε κάθε ρολό που ετοιμάζουμε στο ταψί κυκλικά, μέχρι να σχηματιστεί ένας σαλίγκαρος.

Περιχύνουμε με τη φυτίνη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 45-50΄, μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα από λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-4΄.

Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

Περιχύνουμε το γλυκό και αφήνουμε να απορροφήσει για 7 ώρες.

Κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Κέικ με πετιμέζι

Next Post

Γλυκό κουταλιού κυδώνι

Next Post
Γλυκό κουταλιού κυδώνι

Γλυκό κουταλιού κυδώνι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ