Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι θρυμματισμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδια
375 γρ μαργαρίνη ή σπορέλαιο
Για το σιρόπι
5 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1/4 ξύσμα λεμονιού
Τον χυμό από 1 λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράστε 5 φλιτζάνια ζάχαρη με 5 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε μέχρι να βράσουν και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και το βγάζουμε από τη φωτιά
Ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και ρίχνουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια ή καρύδια από πάνω τους στην συνέχεια κυλήστε τη ζύμη από το ένα άκρο στο άλλο.
Στρέψτε κάθε ένα φύλλο κρούστας και τοποθετείστε στο ταψί
Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα ρίχνουμε λιωμένη μαργαρίνη από πάνω κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τοποθετούμε στον φούρνο 160 βαθμούς αέρα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω τους κουταλιά-κουταλιά.
Πηγή: εδώ