ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κίτρινη βρασμένη κολοκύθα
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσα
2 καρότα
100 γρ. τυρί φέτα
1 χούφτα κεφαλογραβιέρα
αλάτι και πιπέρι
Για το φύλλο :
5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί λίγο.
Βράζουμε την κολοκύθα την στραγγίζουμε πολύ καλά και την βάζουμε σε μια λεκάνη. Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια τα πράσα ,τα καρότα τριμμένα και τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι. Υστερα ρίχνουμε το τυρί φέτα , την κεφαλογραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Ανοίγουμε μικρές πιτούλες, βάζουμε μέσα από την γέμιση και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι ελαφρύ πάνω στο καθένα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.
Πηγή: trikalaview.gr