Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σάμαλι σιροπιαστό

10/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
0
SHARES
Share on Facebook

Κλασικό, λαχταριστό γλυκό που θα ικανοποιήσει απόλυτα όλους τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για Σάμαλι που μπορείτε να το απολαύσετε με 2 αλλαγές και στη νηστίσιμη εκδοχή του σε περιόδους νηστείας.

Προσοχή: Αν θέλετε νηστίσιμο το σάμαλι αντικαταστήστε το γιαούρτι και το γάλα με 2 ποτήρια νερού νερό και αφαιρέστε το βούτυρο από το σιρόπι.

Υλικά συνταγής

2 ποτήρια νερού ψιλό σιμιγδάλι

1 ποτήρι νερού χονδρό σιμιγδάλι

1 1/2 ποτήρια γιαούρτι πλήρες  [*]

1/2 ποτήρι νερού γάλα

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 φακελάκι [20 γρ.] μπέϊκιν πάουντερ

ξύσμα 1 λεμονιού

1/2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα

1 καψουλίτσα βανίλια

λάδι για άλειμμα του ταψιού

λίγα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:

3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 φλ. τσαγιού νερό

2 κ.σ. βούτυρο [*]

χυμό 1 λεμονιού

1 καψουλίτσα βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Για το σάμαλι: Αλείφετε με λάδι ένα ταψί 30-35 εκ..

Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτετε και προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να είναι λεία και ομοιόμορφη.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες, να να απορροφήσει καλά το σιμιγδάλι το γιαούρτι και το γάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, γαρνίρετε κάθε κομμάτι με αμύγδαλο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του για 50-60 λ περίπου.

 

Για το σιρόπι: Βράζετε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού, για 5 λ περίπου. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι.

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Γλυκό κυδώνι με αρμπαρόριζα και αμύγδαλο

Next Post

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ