ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ
Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Πηγή: sintages365.eu