Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σάμαλι

27/10/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο
1
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για το κέικ

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. σπορέλαιο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. νερό
  • 500 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μαστίχα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. αμύγδαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να λιώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, το νερό, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε μέχρι να σπάσει τελείως η μαστίχα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη συνεχίζουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 26 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Χαράσσουμε σε ρόμβους. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Χαράσσουμε ξανά στα ίδια σημεία και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι λίγα λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο γιατί θέλουμε καυτό σιρόπι και καυτό γλυκό.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ανθόνερο, τις φλούδες και τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο καυτό γλυκό με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Ρολάκια λάχανο

Next Post

Χοιρινό με τους ασκορδουλάκους

Next Post
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Χοιρινό με τους ασκορδουλάκους

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ