Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 ποτήρια νερού ψιλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 1/2 ποτήρια γιαούρτι πλήρες [*]
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακελάκι [20 γρ.] μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 καψουλίτσα βανίλια
λάδι για άλειμμα του ταψιού
λίγα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. βούτυρο [*]
χυμό 1 λεμονιού
1 καψουλίτσα βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ

Για το σάμαλι: Αλείφετε με λάδι ένα ταψί 30-35 εκ..
Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να είναι λεία και ομοιόμορφη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες, να απορροφήσει καλά το σιμιγδάλι το γιαούρτι και το γάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, γαρνίρετε κάθε κομμάτι με αμύγδαλο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του [50′-60′ περίπου].
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού, για 5′ περίπου. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι.

Πηγή: mageirikesapolauseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

Για το κέικ

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. σπορέλαιο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. νερό
  • 500 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μαστίχα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. αμύγδαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να λιώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, το νερό, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε μέχρι να σπάσει τελείως η μαστίχα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη συνεχίζουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 26 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Χαράσσουμε σε ρόμβους. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Χαράσσουμε ξανά στα ίδια σημεία και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι λίγα λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο γιατί θέλουμε καυτό σιρόπι και καυτό γλυκό.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ανθόνερο, τις φλούδες και τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο καυτό γλυκό με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 ποτήρια νερού ψιλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 1/2 ποτήρια γιαούρτι πλήρες [*]
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακελάκι [20 γρ.] μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 καψουλίτσα βανίλια
λάδι για άλειμμα του ταψιού
λίγα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. βούτυρο [*]
χυμό 1 λεμονιού
1 καψουλίτσα βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ

Για το σάμαλι: Αλείφετε με λάδι ένα ταψί 30-35 εκ..
Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να είναι λεία και ομοιόμορφη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες, να να απορροφήσει καλά το σιμιγδάλι το γιαούρτι και το γάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, γαρνίρετε κάθε κομμάτι με αμύγδαλο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του [50′-60′ περίπου].
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού, για 5′ περίπου. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι.

Πηγή: mageirikesapolauseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 ποτήρια νερού ψιλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 1/2 ποτήρια γιαούρτι πλήρες [*]
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακελάκι [20 γρ.] μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 καψουλίτσα βανίλια
λάδι για άλειμμα του ταψιού
λίγα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. βούτυρο [*]
χυμό 1 λεμονιού
1 καψουλίτσα βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ

Για το σάμαλι: Αλείφετε με λάδι ένα ταψί 30-35 εκ..
Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να είναι λεία και ομοιόμορφη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες, να να απορροφήσει καλά το σιμιγδάλι το γιαούρτι και το γάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, γαρνίρετε κάθε κομμάτι με αμύγδαλο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του [50′-60′ περίπου].
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού, για 5′ περίπου. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι.

Πηγή: mageirikesapolauseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

  • 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρά.
  • Βάλε το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
  • Στο μεταξύ βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και άφησε να πάρει 2-3 βράσεις.
  • Περίχυσε το σάμαλι ζεστό με το καυτό σιρόπι.
  • Κόψε σε κομμάτια και άφησε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κάποιες ώρες.

Tip

Αν θέλεις μπορείς να γαρνίρεις κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο ξασπρισμένο.

Πηγή: tlife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 ποτήρια νερού ψιλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 1/2 ποτήρια γιαούρτι πλήρες [*]
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακελάκι [20 γρ.] μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 καψουλίτσα βανίλια
λάδι για άλειμμα του ταψιού
λίγα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. βούτυρο [*]
χυμό 1 λεμονιού
1 καψουλίτσα βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ

Για το σάμαλι: Αλείφετε με λάδι ένα ταψί 30-35 εκ..
Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να είναι λεία και ομοιόμορφη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες, να να απορροφήσει καλά το σιμιγδάλι το γιαούρτι και το γάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, γαρνίρετε κάθε κομμάτι με αμύγδαλο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του [50′-60′ περίπου].
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού, για 5′ περίπου. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι.

Πηγή: mageirikesapolauseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

Για το κέικ

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. σπορέλαιο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. νερό
  • 500 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μαστίχα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. αμύγδαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να λιώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, το νερό, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε μέχρι να σπάσει τελείως η μαστίχα. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη συνεχίζουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 26 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Χαράσσουμε σε ρόμβους. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Χαράσσουμε ξανά στα ίδια σημεία και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι λίγα λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο γιατί θέλουμε καυτό σιρόπι και καυτό γλυκό.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ανθόνερο, τις φλούδες και τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο καυτό γλυκό με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 ποτήρια νερού ψιλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού χονδρό σιμιγδάλι
1 1/2 ποτήρια γιαούρτι πλήρες [*]
1/2 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακελάκι [20 γρ.] μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 καψουλίτσα βανίλια
λάδι για άλειμμα του ταψιού
λίγα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. βούτυρο [*]
χυμό 1 λεμονιού
1 καψουλίτσα βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ

Για το σάμαλι: Αλείφετε με λάδι ένα ταψί 30-35 εκ..
Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα για να είναι λεία και ομοιόμορφη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, σκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το μείγμα για 2 ώρες, να να απορροφήσει καλά το σιμιγδάλι το γιαούρτι και το γάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, γαρνίρετε κάθε κομμάτι με αμύγδαλο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του [50′-60′ περίπου].
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού, για 5′ περίπου. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε, ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι.

Πηγή: mageirikesapolauseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Σάμαλι

1 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κτγ μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
1 κτΣ μέλι
2 κτΣ χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη

 

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Χτυπάμε στο μίξερ το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Σε μια άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτύρωση καλά και το στρώνουμε με ωραίο τρόπο την επιφάνεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο για να πάρει την γυαλάδα στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι και το ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα για να πάει παντού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο