Υλικά
1 λόλα κόκκινη
1 σικορέ
1 αντίδι
1 φλιτζάνι ξινομυζήθρα
2 πορτοκάλια
Για τη βινεγκρέτ
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και αφαιρείτε τη φλούδα και το λευκό μέρος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πορτοκάλι σε φέτες.
Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά όλες τις πράσινες σαλάτες. Τις στραγγίζετε από τα νερά τους και σκουπίζετε τα φύλλα απαλά με χαρτί κουζίνας. Τις κόβετε με το χέρι σας σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.
«Φυτεύετε» μέσα στις πρασινάδες τις φέτες των πορτοκαλιών, σκορπίζετε από πάνω την ξινομυζήθρα και πασπαλίζετε με τους σπόρους του ροδιού.
Ρίχνετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε μπλέντερ, προσθέτετε δύο σταγόνες χλιαρό νερό και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb