Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα
200 gr καθαρισμένο σταμναγκάθι
1/2 ματσάκι χονδροκομμένη ρόκα
τα φιλετάκια από 1 μεγάλο πορτοκάλι
20 φύλλα δυόσμου
1 χούφτα κάσσιους ή αμύγδαλα κομμένα στη μέση
για την πέστο πορτοκαλιού
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
1/3 φλυτζανιού κάσσιους ή αμύγδαλα
1 κουταλιά ξύδι
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλατοπίπερο
μια πρέζα τσίλι
1/2 σκελίδα σκόρδο
Παρασκευή
Χονδροκόβουμε τα υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε στο μίξερ τα κάσσιους και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας εκτός από το λάδι και χτυπάμε δυνατά.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι.
Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, ανακατεύοντας καλά με την πέστο.
Πηγή: greenchef.gr