Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
150 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
1/2 ματσάκι ρόκα
6-7 καρύδια σπασμένη σε κομματάκια
1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Παρμεζάνα κομμένη σε φέτες
Για τη σος
50ml ελαιόλαδο
1κουταλιά του γλυκού μέλι
1κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
2 ½ κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και κρατάμε μόνο τα φύλλα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκ.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε τους σπόρους ροδιού και ραντίζουμε με τη σαλάτα.
Για τη σος
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τη σος πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη σε φέτες παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Πηγή: sidagi.gr