Υλικά
150γρ. πλιγούρι
2 λεμόνια
400γρ. λαχανικά (κολοκυθάκια, πολύχρωμες πιπεριές, ραπανάκια, αβοκάντο κ.ά.)
2 ντομάτες, σε κύβους
1 αγγούρι, σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
20ml ξίδι βαλσαμικό λευκό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνετε πλιγούρι μαζί με 300ml ζεστό νερό και τον χυμό ενός λεμονιού και το μουλιάζετε για 30 λεπτά.
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα ανακατεύετε με το πλιγούρι.
Προσθέτετε την ντομάτα, το αγγούρι, τα φρέσκα μυρωδικά, το τζίντζερ το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανάλογο αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε με μια σπάτουλα και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί και να αναμιχθούν οι γεύσεις, προτού τη σερβίρετε.
Tips
Τολμήστε να προσθέσετε στη σαλάτα σας μπρόκολο ή φρούτα, όπως φέτες πορτοκαλιού χωρίς τη λευκή μεμβράνη και φράουλες, για ακόμα πιο δροσερό και χορταστικό αποτέλεσμα.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook