Περιεχόμενα
- § 180 γραμμάρια σουτζούκι πολίτικο κομμένο σε φετάκια (και χωρίς τη μεμβράνη)
- § 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- § 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- § 4 αυγά
- § 150 γραμμάρια ανθότυρο
- § 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
- § 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- § 2-3 φύλλα αρωματικό της αρεσκείας μας: βασιλικό ή δυόσμο
- § αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- § Βάζουμε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά.
- § Ρίχνουμε τα κομμάτια από το σουτζούκι πολίτικο και τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές (υπολογίστε 1 λεπτό και για τις δύο πλευρές – παίρνει αμέσως χρώμα γιατί είναι φρέσκο λουκάνικο).
- § Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις ροδέλες πιπεριάς.
- § Μετά από 2 λεπτά σπάμε στο τηγάνι 4 αυγά μάτια και αλατοπιπερώνουμε.
- § Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.
- § Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ανθότυρο, τα φύλλα αρωματικού επιλογής μας σε κομματάκια και το πετιμέζι.
- § Μετά από ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.
Υλικά για 4 άτομα
§ 180 γραμμάρια σουτζούκι πολίτικο κομμένο σε φετάκια (και χωρίς τη μεμβράνη)
§ 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
§ 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές ροδέλες
§ 4 αυγά
§ 150 γραμμάρια ανθότυρο
§ 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
§ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
§ 2-3 φύλλα αρωματικό της αρεσκείας μας: βασιλικό ή δυόσμο
§ αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία