Υλικά
- 2 λουκάνικα χωριάτικα, σε φετούλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
- 2 πράσα σε λεπτές φέτες
- 4-8 αβγά
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 150γρ. γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια
- μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
- αλάτι, πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα πράσα με ελάχιστο νεράκι και αφού πιουν το νεράκι προσθέτετε το λάδι και τις πιπεριές και σοτάρετε να μαλακώσουν κι αυτές λίγο.
Ρίχνετε τις φετούλες του λουκάνικου να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά και, αν χρησιμοποιήσετε, προσθέτετε το καυτερό μπούκοβο.
Μοιράζετε το μίγμα των πράσων και του λουκάνικου σε τέσσερα ατομικά σαγανάκια κι ανάμεσά τους μοιράζετε και τα κυβάκια του τυριού. Σπάζετε από πάνω ένα ή δύο αβγά μέσα σε κάθε σκεύος, αλατίζετε και ψήνετε τα σαγανάκια στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αβγά και να σφίξει το ασπράδι. Σερβίρετε τα σαγανάκια ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο πάνω σε πιάτα, πασπαλίζοντας τα αβγά με γλυκιά πάπρικα. Συνοδεύετε με χωριάτικο ψωμί, φρέσκο ή ψημένο ελαφρά.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food Styling: Αντωνία Κατή
Πηγή: olivemagazine.gr – Ιωάννα Σταμούλου