Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ροξάκια 

28/05/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό στη λαδόκολλα με μέλι μουστάρδα και τυρί
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
3 αυγά
2 κ.γ.μπεικιν
3 βανίλιες
1 1/2 φακ. μαγιά
5 1/2 κούπες αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω ούτως ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει)
Επιπλέον για τη ζύμη κακάο:
2 κ.σ. κακάο
1/2 φλιτζ. χοντροκομμένα καρύδια.

Σιρόπι:
5 1/2 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά και τη μαγιά διαλυμένη μέσα στο γάλα κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το μπεικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι λίγο λίγο ενώ ζυμώνουμε.

Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε σ’ αυτό, το κακάο και τα χοντροκομμένα καρύδια. Πλάθουμε τη λευκή ζύμη σε μπαλίτσες (γίνονται 6 ή 7) και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Σε μπαλίτσες μικρότερες αλλά ίσες στον αριθμό, πλάθουμε και τη ζύμη κακάο.

Αφού φουσκώσουν λίγο, με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο τη λευκή ζύμη και τη μπαλίτσα κακάο τη κάνουμε κορδόνι, την οποία τοποθετούμε κατά μήκος της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε το ρολό σε ίσα κομμάτια περίπου στα 2.5 εκ. και πατώντας να πλαταίνει πλάθουμε το ροξάκι. Τοποθετούμε τα ροξάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ο C (στις αντιστάσεις) για περίπου μισή ώρα (μέχρι να ροδίσουν.)

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τα ροξάκια μέσα σε βαθύ ταψί, γυρνώντας τα συχνά, να απορροφήσουν το δυνατόν περισσότερο σιρόπι.

Αραδιάζουμε τα ροξάκια σε πιατέλα και το σιρόπι που τυχόν περισσέψει το κρατάμε σ’ ένα βαζάκι στο ψυγείο και περιβρέχουμε τα ροξάκια αν στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Πηγή: ewoman.gr

Previous Post

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Next Post

Πιλάφι με καλαμαράκια και ντομάτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Next Post
Χοιρινό στη λαδόκολλα με μέλι μουστάρδα και τυρί

Πιλάφι με καλαμαράκια και ντομάτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ