Υλικά
Κουβερτούρα 250 γρ
Χαλβάς σιμιγδαλένιος 150 γρ
Κακάο 10 γρ
Ταχίνι 3 κουταλιές της σούπας
Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Αμύγδαλα 15 τεμ χωρίς φλούδα καβουρδισμένα
Οδηγίες
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί. Προσθέτουμε τον χαλβά σε κομματάκια, το κακάο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ταχίνι, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να αναμειχθούν πολύ καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια επιφάνεια κι αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα (στενόμακρα) και με την βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό. Στρίβουμε τις άκρες σαν καραμέλα και το βάζουμε στην συντήρηση για 2-3 ώρες. Αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολλα, το τοποθετούμε σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
*Μπορούμε πριν το σερβίρουμε να πασπαλίσουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα.
*Συντηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Πηγή: chefoulis.gr