Θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ χυμό λεμόνι
- 5 αβγά
- ½ κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ μαργαρίνη
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
- 2/3 της κούπας τσαγιού ζάχαρη
- 150 γρ. μαργαρίνη σοφτ
- 200 ml κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά
- 1 κ.σ κακάο σκόνη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 1 κ.σ βιτάμ soft)
Πώς το φτιάχνουμε
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι:
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέστε τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το αλάτι και το χυμό του λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία ζύμη.
Στρώστε λίγη λαδόκολλα σ’ ένα ταψάκι και απλώστε τη ζύμη. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο – στους 200 βαθμούς – για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάλτε το από το φούρνο και αναποδογυρίζετε πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας στην οποία έχετε πασπαλίσει ζάχαρη. Τυλίξτε το σιγά σιγά σε ρολό τυλίξτε με την πετσέτα και αφαιρέστε τη λαδόκολλα.
Για τη γέμιση: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά μαργαρίνη soft, και μόλις λιώσει, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα 150 γραμ. μαργαρίνη soft βάλτε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ πολύ καλά όλα τα υλικά. Το αφήνετε στην άκρη να χλιάνει.
2 βήματα για το τέλος!
- Ανοίξτε το ρολό και απλώστε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση της σοκολάτας. Τυλίξτε το πάλι με την πετσέτα και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Βγάλτε το από το ψυγείο. Αφαιρέστε την πετσέτα και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε!
Πηγή: mymarket.gr